Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

2020, un an foarte bun pentru pugiliștii de la ACS Valea Lupului, cu 9 medalii obținute la competițiile interne

 • ianuarie 06, 2021
 • Narcis Pohoata

Deși un an greu, cu foarte puține competiții, 2020 a fost poate cel mai bun din istorie pentru boxul ieșean, sportivii noștri obținând rezultate de excepție la competițiile interne și internaționale.

Dacă pe plan extern de referință au fost cele două medalii de argint obținute la Campionatele Europene de juniori de la Sofia de Ionuț Chiriac (Nicolina) și Ana Maria Romanțov (Power Box Iași – Steaua București), la competițiile interne s-au remarcat sportivii tuturor cluburilor, la diferite niveluri.

ACS Valea Lupului s-a numărat printre cele mai bune cluburi de box din Iași și chiar din țară, cu medalii obținute atât la băieți, cât și fete, la toate categoriile de vârstă.

Sportivii pregătiți de Ion Băetu au cucerit 9 medalii la competițiile interne, 3 de aur, 2 de argint și 4 de bronz, dar zestrea ar fi putut fi mult mai bună dacă Eusebiu Târzoman nu ar fi avut ghinionul să rateze Europenele din cauza unui test Covid pozitiv.

Președintele clubului, Cătălin Cruceanu, s-a declarat mulțumit de bilanțul sportivilor pregătiți de Ion Băetu, cu regretul că Târzoman nu a putut participa la Europene.

”În 2020 am participat la la cinci competiții de nivel național și am obținut medalii la toate, trei de aur, două de argint și patru de bronz. În plus, avem copii la loturile naționale de juniori, tineret și seniori. Sigur, se putea și mai bine și mă gândesc în primul rând la Campionatul European pe care l-a ratat Eusebiu Târzoman. El a fost afectat după ce a ratat Europenele, pentru că avea șanse mari să ia medalie, fiind cel mai bun boxer la categoria lui din țară. Dar sperăm să se revanșeze în acest an, la Mondiale”, a declarat la Radio HIT Cătălin Cruceanu.

Acesta spune că pentru 2021 cel mai important obiectiv este obținerea unei medalii la Mondiale prin Eusebiu Târzoman. ”Avem un program plin în acest an. În luna februarie avem Cupa României Under 22, unde va boxa Robert Lambă, la Cupa României de tineret vom merge cu 3 sportivi, Eusezbiu Târzoman și cei care au urcat de la juniori, Mihai Mindirigiu și Daniel Drumea, ambii medaliați la juniori. În martie avem Cupa Românei la fete, unde mergem cu Lezarov Gabriela, câșigătoarea Cupei anul trecut, și Cupa României la juniori, unde vor boxa Cornel Botezatu și Robert Albu. Și ne așteptăm la o participare la Campionatul Mondial din Polonia, în luna aprilie, acolounde sperăm ca Eusebiu Târzoman să ia o medalie. Marele obiectiv al nostru pentru 2021 rămâne Campionatul Mondial, ar fi prima participare pentru un sportiv de-al nostru la Mondiale și sperăm să fie și o medalie”, a mai spus Cătălin Cruceanu, președintele ACS Valea Lupului.

Rezultatele pugiliștilor de la ACS Valea Lupului în 2020:

 

AUR

 • Robert Lambă (categoria 57 kg), Campionatul Național de seniori, Iași
 • Eusebiu Târzoman (56 kg), CN de tineret, Giurgiu
 • Gabriela Lezarov (52 kg), Cupa României, Buzău

 

ARGINT

 • Cornel Botezatu (48 kg), CN juniori, Târgu Jiu
 • Daniel Drumea (60 kg), CN juniori, Târgu Jiu

 

BRONZ

 • Robert Lambă (57 kg), CN de tineret, Giurgiu
 • Robert Albu (46 kg), CN juniori, Târgu Jiu
 • Mihai Mindirigiu (66 kg), CN juniori, Târgu Jiu
 • Ioana Caia (56 kg), Cupa României, Buzău

(Narcis POHOAȚĂ)