Radio Hit

Playlist

FLEETWOOD MAC - Big Love

FOND GENERAL 2019 - FOND UNIVERSAL ANIMATIE

FOND GENERAL 2019 - FOND UNIVERSAL ANIMATIE

HIT play live

Green Arrow

audio 20.000 de lei pentru Congresul Reîntregirii Neamului care va avea loc la Iași pe 25-26 august

  • august 10, 2018
  • Cincu Violeta

Consilierii locali din Iași a aprobat o nouă manifestare din cadrul Programului Centenar al municipiului. Congresul Reîntregirii Neamului va avea loc la Iași pe 25-26 august. Potrivit unor surse din municipalitate costurile ar fi de 20.000 de lei pentru transportul și cazarea invitaților. La interpelarea consilierului local liberal, Marius Bostan, primarul municipiului Iași a oferit și explicații.

Principalele declarații ale primarului Mihai Chirica

  • Data propusă pentru acest an, 26 august, vine ca un preambul pentru Ziua Limbii Române care va avea loc la sfârșitul lunii august. După susținerea acestui congres-primul la nivel universal..putem spune. Dorința noastră este să atragem cât mai mulți din Diaspora, delegații consistente din Republica Moldova și Bucovina. Cu mesajul congresului să mergem la Ziua Limbii Române de la Chișinău. Iar acest lucru să devină o obișnuință pentru întreg teritoriul românesc. Anul acesta la Iași, pentru că suntem orașul cel mai vizibil din punct de vedere al Centenarului. Anul viitor la Alba Iulia sau Cluj. Dar de fiecare dată să vină cu un mesaj identic privind necesitatea reîntregirii teritoriilor românești. Nu e o problemă majoră din punct de vedere financiar. E mai mult un exercițiu de naționalism și patriotism românesc temperat.
  • S-au trimis invitații către toate primăriile. Vom vedea ce prezență vom avea la această primă ediție și ne vom stabili și un calendar.
  • Sursa foto_Iasi TV LIfe