Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Au mai rămas 10 zile până la Afterhills 2019. Toate detaliile despre eveniment direct de la organizator

  • august 13, 2019
  • Amalia Horciag

Afterhills revine în perioada 23 August – 01 Septembrie cu un vibe elctrizant.Festivalul și-a dat un Upgrade pe mai multe componente. Chiar dacă drumul e mai lung, devine parcă  altă lume.  Este drum asfaltat chiar dacă sunt două benzi, organizatorii spun că nu va fi praf. Sunt pregătiți cu mașini de intervenție să elibereze drumul daca vor fi probleme.

Am stat de vorba azi cu Ovidiu Biber co-founder Afterhills.

Vom avea Stand Up Comedy, cinema în aer liber. La un festival nu trebuie să vii pregătit să-ți vezi doar artistul preferat, ci trebuie să vii pregătit pentru a petrece acolo 8-12 ore. Asta înseamnă că vor fi foarte multe alte experiențe, pe lângă cea muzicală. Poți să te muți cu totul acolo, ai ce face de dimineață până seară. Sunt oameni din Iași care se mută efectiv acolo, timp de zece zile, cu camping. Vom avea și toate sortimentele culinare, de la chinezesc până la tradițional moldovenesc și așa mai departe. Locuitorii din Dobrovăț ne vor face o surpriză și vor veni și ei cu preparate tradiționale.

Vom avea festivalieri din peste 60 de țări, după ce anul trecut am avut din 41 de țări.

România a devenit o țară foarte căutată de festivalierii din Europa, pentru că e un vibe foarte bun, o atmosferă foarte faină, totul e accesibil, și berea e ieftină față de alte țări, iar noi ca oameni suntem primitori.

Chiar dacă sunt persoane care nu au încredere în acest festival, noi le spunem că vom organiza în acest an cea mai frumoasă ediție de festival. Tot noi suntem, aceiași în care nimeni nu aveau încredere la început, când se spunea că va fi o țeapă, că nu vom avea un festival la Iași. Pe de altă parte, trebuie să știm cu toții că noi suntem doar o echipă care a aprins scânteia. Nu suntem o echipă de milionari care vrem să o aducem pe Rihanna, că avem bani și nu vrem. Festivalul își păstrează scânteia aprinsă atâta timp cât oamenii se și bagă. Va renta atâta timp cât oamenii vor fi prezenți. Este important ca oamenii să vină la festival. E ca un bulgăre care crește dacă publicul este prezent. Festivalul este într-un proces de amortizare în 3-5 ani, este în proces de creștere. Nu ne așteptăm la profit, nici anul acesta. Ne așteptăm la o super-atmosferă, la o reacție frumoasă din partea tuturor și asta duce la creștere. În Olanda sunt 800 de festivaluri pe an și toate merg. Merg pentru că vine lumea la festival.

Publicul din week-end-ul 2 este exact publicul din primii doi ani, aceștia sunt fanii noștri. Week-end-ul 1 se adresează celor sub 21 de ani, celor care nu ar veni dacă nu le pui muzica lor. Ei vin cu gașca lor și cu muzica lor. De asta avem două week-end-uri. Pentru că vrem să aducem un public nou.

Rita Ora și Don Diablo au fost cei mai scumpi artiști, dar și Fedde le Grand. Avem cea mai mare scenă din România, 80 de metri lățime, pe 22 de metri înălțime. Vor fi cinci scene polivalente, adică livrează mai mult de un stil muzical. Comedy stage pe timp de zi, live stage pe timp de noapte. Nu știu exact câte bilete s-au dat, dar per total vom avea 200.000 de vizitatori pe zece zile, asta înseamnă că ne depășim targetul.