Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

audio Spectacol în aer liber la Teatrul Național din Iași!

  • mai 21, 2020
  • Anca Medeleanu

 

 

Industria spectacolelor şi concertelor din România a fost paralizată de pandemia de Covid-19 şi măsurile aduse de aceasta: carantină, izolare, starea de urgenţă. După 2 luni de paralizie a acestui domeniu se întrevede o speranţă, după declaraţiile Ministrului Culturii, care a făcut referire la o reluare a spectacolelor în aer liber în Iunie.

Actorii și regizorii români de teatru conștientizează pe deplin situația la care s-a ajuns din cauza pandemiei, însă preferă să își repete piesele, să creeze în continuare și să ne îndemne să folosim cu toții această perioadă ca pe o oportunitate.

În Be the HIT, am stat de vorbă cu Ovidiu Lazăr, regizor artistic al Teatrului Național din Iași, ”Vasile Alecsandri”, despre proiectul la care repetă împreună cu o parte dintre actorii teatrului; “Jocul dragostei și al întâmplării” de Marivaux, un spectacol în aer liber.

”Eu m-am gândit să folosesc parcarea din spatele Teatrului Național și să fac un spectacol care se cheamă Jocul dragostei și al întâmplării un text scris de Marivaux, e o comedie clasică pentru că lumea în aceste momente are nevoie de destindere benignă și să vadă că teatrul funcționează și că există și o teatralitate. Un spectacol, pe care noi credem că o să l scoatem în premieră pe 20 iunie.

M-am gândit în aceste două luni la toate detaliile, pe unde intră publicul, pe unde iese, cum sunt așezate scaunele. Lucru cel mai imprtant este să gândești un spectacol în care actorii să nu se apropie la mai mult de 1, 50 metri  unul de celălalt.

Am mai făcut acest spectacol acum vreo 20 de ani cu Emil Coșeru, Petrică Ciubotaru, Mihaela Werner, Doina Deleanu, Radu Duda și Florin Mircea, acum este cu totul și cu totul altă variantă.”, a declarat regizorul Ovidiu Lazăr.

Ia`Și`Ascultă interviu integral!

 

Din distribuție fac parte Horia Veriveș, Livia Iorga, Daniel Busuioc, Dumitru Georgescu, Mălina Lazăr și Radu Homiceanu.

Echipa,  și-a luat toate măsurile de protecție necesare perioadei pe care o traversam ( măști sanitare, păstrarea distanței sociale), repetă în funcție de vreme afară pe terasa teatrului, fie înăuntru în grupuri de câte trei.

Premiera spectacolului ar urma să aibă loc pe 20 iunie, în parcarea teatrului.