Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

audio „Primii pași în caligrafie” cu Lavinia Bejenariu

  • iunie 12, 2020
  • Anca Medeleanu

În Be the HIT, de Ziua Internațională a Pixului, am stat de vorbă cu Lavinia Bejenariu, medic rezident la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași, pasionată de caligrafie, de arta de a scrie frumos. Lavinia organizează cursuri offline și online de caligrafie, a creat două ediții de volume pentru inițiere în caligrafie modernă; pictează pe geci din Denim; pictează portrete și scrie poezii pe sticle de vin.

Joi, 11 iunie, ora 18:00 vă întâlniți cu Lavinia la atelier online din cadrul Campaniei „Antivirus pentru Educație”, „Primii pași în caligrafie” cu Lavinia Bejenariu.

Ce vei face în cadrul atelierului?

– Vei parcurge elementele de bază ale caligrafiei,

– Vei putea participa la un Giveaway în urma căruia poți câștiga o carte de caligrafie.

Ia`Și`Ascultă interviul integral!

 

 

Într-o zi de 10 iunie a fost inventat pixul. Pixul, aşa cum îl cunoaştem astăzi a fost inventat în anul 1938 de către un jurnalist maghiar de origine evreiască, pe nume Laszlo Biro. În prima parte a decadei anilor 1930-1940, în timp ce lucra ca jurnalist şi artist, Laszlo Biro a observat că cerneala folosită la imprimarea ziarelor se usca mult mai repede decât cea a unui stilou clasic, ceea ce constituia un avantaj pentru scriitori, în plus, cerneala pentru tipar era mult mai rezistentă la contactul cu apa comparativ cu cerneala din călimările pentru alimentat stilouri.