Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

audio Lavandă de Iași

  • iunie 29, 2020
  • Anca Medeleanu

 

 

 

În BE the HIT, am stat de vorbă cu Cristian Ioniță, antreprenor, cultivator de lavandă și alte plante aromatice și producător al unor siropuri folosite în gastronomie și nu numai.

Sirop de lavandă o idee simplă, dar deosebită de afaceri pe care un tânar din Iași a reușit să o contureze frumos, de la an la an, reușind chiar să pună pe picioare un brand care îți încântă  toate papilele gustative – “Gustos”.

Cristian Ioniță a înteles la timp necesitatea procesării lavandei și transformarea acestei plante în niște produse nu doar bune, ci și sănatoase. A locuit mai bine de un deceniu în Franța, a vizitat nenumaratele dealuri mov din Hexagon și, inevitabil, s-a îndragostit de lavandă. A ales însa să înceapă o afacere de succes în România . Suprafața cultivată cu lavandă de către tânarul ieșean este de circa 3.000 mp.

Deoarece și-a dorit să ofere oamenilor un produs de top, rețeta care stă la baza siropului de lavandă este originara din Franța. Siropul de lavandă realizat de Cristian Ioniță este fără zahăr, fără conservanți, cât se poate de natural și numai bun de folosit atât în gastronomie (salate, prăjituri, cocktail-uri), cât și în diverse scopuri terapeutice.

 

Ia`Și Ascultă interviul integral!