Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

audio „Făt Frumos din Lacrimă”, regia Erica Moldovan!

  • iunie 13, 2020
  • Anca Medeleanu

În Be the HIT, am stat de vorbă cu Erica Moldovan, Profesor la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi și Actor la Ateneul Național din Iași.

Ateneul Național din Iași vă invită duminică, 14 Iunie, de la ora 17:00, în Amfiteatrul Palas (fostul Teatru de vară), la o nouă PREMIERĂ – „Făt Frumos din Lacrimă”, regia Erica Moldovan!

”Mă bucur că toți colegii mei fac parte din distribuția spectacolului, jucăm toată echipa, toți cei 10 actori ai Ateneului Național, printre puținele spectacole, ”Făt Frumos din Lacrimă”, în care jucăm toți!” a declarat Erica Moldovan.

“Fat-Frumos din Lacrima” este unul dintre basmele emblematice ale culturii românești. Publicat pentru prima dată in revista “Convorbiri literare”, incă din anii studenției marelui poet Mihai Eminescu, “Fat-Frumos din Lacrima” reiterează eternul conflict dintre bine și rău, tema principală fiind drumul inițiatic al tânărului fecior de împărat. Spectacolul “Făt-Frumos din Lacrimă” completează portofoliul de spectacole dedicate publicului tânăr, aducând astfel din nou in atenția copiilor o capodoperă a literaturii naționale. S-a ales data premierei pentru 14 iunie, pentru a comemora aproape 131 de ani de la dispariția marelui poet național.

Ia`Și`Ascultă interviul integral!

Distributie: Gelu Ciobotaru, Alexandra Macovei, Alexandra Paftala, Dumitru Florescu, Codrin Danila, Ana Hegyi, Andrei Ciobanu, Daniel Onoae, Cezara Fantu, Erica Moldovan

Regia: Erica Moldovan

Asistent regie: Alexandra Paftala

Coregrafia: Cristina Todi

Costume: Alina Dinca Puscasu

Decoruri: Catalin Tarziu

Bilete pe: https://www.ateneuiasi.ro/class/fat-frumos-din-lacrima/ , la casieria Ateneului, sau la locație cu o oră înainte de începerea spectacolului.