Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

audio Cezar Elisei a ajuns la Giurgeni. 410 Km pe jos, 10 zile fără mâncare!

  • iunie 26, 2020
  • Anca Medeleanu

În Be the HIT, am stat de vorbă cu Cezar Elisei, scriitor, despre pelerinajul pedestru până la Constanța în care ține post negru.
Ieșeanul Cezat Elisei, a pornit pe jos la mare și și-a propus să nu mănânce nimic, a străbătut deja mare parte din traseu. Marți (23 iunie) ajunsese la Galați, iar astăzi (vineri, 26 iunie) a plecat dis de dimineață, aflându-se pe drumul spre mare, la Giurgeni.
Motivul acestui demers inedit constă în promovarea postului terapeutic cu apă (abținerea de la alimente), prin care există posibilitatea vindecării unei serii întregi de afecțiuni precum cele cardio-vasculare, ale coloanei și ale mușchilor, afecțiunilor pulmonare, legate de probleme ale pielii, probleme ale sistemului digestiv, probleme ale sistemului excretor, boli ale aparatului urinar și altele.

 

 

 

Ia`Și Ascultă prima parte a interviului. Drumul până la Galați.

Ia`Și Ascultă a doua parte a interviului. Drumul până la Giurgeni.

 

„Temerarul” are la activ mai multe perioade de post doar cu apă, ultimul fiind cel mai lung, respectiv de 40 de zile (martie-aprilie a.c.). Cezar Elisei și-a completat experiența mergând în Siberia, unde a postit la o clinică de specialitate de lângă lacul Baikal (instituție cu o experiență în domeniu de 25 de ani și peste 30.000 de pacienți vindecați). A beneficiat astfel de tratarea unor afecțiuni la inimă și la colon (în luna martie a acestui an). Cezar Elisei afirmă că în această perioadă, consumând doar apă, s-a vindecat de afecțiunile de care suferea, iar în urma acestei experiențe a rezultat și o carte pe care o va lansa cu ocazia acestei călătorii: „Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile” (Editura Meridiane Publishing, Iași, 2020).

Destinația va fi Mănăstirea Sfântul Ioan Casian din comuna Târgușor, județul Constanța, acolo unde Cezar Elisei va ajunge pe data de 28 iunie și își va spune povestea. Părintele Iustin Petre, starețul Mănăstirii Sfântul Ioan Casian, experiementat postitor și promotor al alimentației echilibrate, este cel care a scris introducerea „Jurnalului”.