Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

audio Ce se întâmplă cu Afterhills 2020?

  • mai 22, 2020
  • Anca Medeleanu

Pericolul reprezentat de coronavirus e cât se poate de real, în condițiile actuale e greu de crezut că ne vom înghesui să mergem la festivaluri.

În acest context, unii români s-au întrebat dacă festivalurile de muzică românești mai au loc vara aceasta. Deși mai sunt câteva luni bune până la începerea lor, organizatorii lucrează cu autoriățile pentru a preveni orice panică sau nelămurire.

În Be the HIT, am stat de vorbă cu Ovidiu Biber, co-fondator și organizator Afterhills despre când, cum și dacă festivalul din inima Moldovei va avea loc!

”Dacă noi aveam dată stabilită în iunie, așa cum a fost prima ediție, până acum am fi luat o decizie și o și anunțam, dar pentru că va fi în septembrie, vedem festivaluri ale lumii care și-au schimbat data din mai, iunie în septembrie. Noi suntem într-o situație în care nu vrem să fim, ne e foarte greu să estimăm. Noi vrem să facem, dar vrem să fie în primul rând fanii și festivalierii bine”, a declarat Ovidiu Biber.

Ia`Și`Ascultă interviul integral!

 

 

În afara țării, organizatorii marilor festivaluri, printre care și Tomorrowland, cel mai mare festival al Europei, sau Glastonbury, au decis să anuleze edițiile din acest an din cauza pandemiei de coronavirus înainte de orice restricții și relaxare a acestora.

 

Ediţia AFTERHILLS de anul trecut s-a desfăşurat pe parcursul a două weekenduri, la sfârşitul lunii august. Dacă în 2018, evenimentul a atras un număr de peste 100.000 de participanți, în doar patru zile, în 2019, cele 16.000 de hectare de teren au găzduit un trafic total de aproximativ 114.000 de festivalieri (în ambele weekenduri), potrivit cifrelor oficiale furnizate de organizatorii AFTERHILLS. Din totalul acestora, peste 1.500 de vizitatori străini au trecut pragul festivalului, venind din țări precum Republica Moldova, Marea Britanie, Grecia, Spania, Franța, Italia, Olanda, Irlanda, Turcia, Polonia sau Belgia.