Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

audio 10 zile fără mâncare, 410 km pe jos!

  • iunie 21, 2020
  • Anca Medeleanu

Ieșeanul, Cezar Elisei, merge pe jos, până la Constanța și va bea doar apă.

Drumul dureaza 10 zile, iar Cezar va merge câte 50 de km pe zi. Are cu el un însoțitor, în caz că va avea nevoie de ajutor, iar noaptea va dormi în case parohiale. În acest fel vrea să promoveze postul terapeutic, care tratează probleme de obezitate, ale oaselor, astmul bronșic sau probleme ale pielii.

Cezar a mai ținut înainte post terapeutic 40 de zile și spune că tot chinul dureaza 3 zile, apoi nu mai simți foame. La sfârșitul călătoriei va avea cu 10-15 kg în minus. Medicii spun că acest post aduce beneficii, dar nu poate fi ținut de oricine.

„Nu va fi ușor. A nu mânca va fi partea simplă. Cel mai greu va fi să merg zilnic 45-50 de km .Eu m-am antrenat, am mers zilnic cu bicicleta în ultimele 2 săptămâni. Sunt doua aspecte- o putere mare fizică, o voință puternică și fizică, la 10-20 de minute trebuie sa beau o jumatate de litru de apă”, a declarat Cezar Elisei.

Ia`Și Ascultă interviul integral!

 

„Ar putea să facă crize de hipoglicemie, ar putea să leșine, să facă cârcei. Nu este un post pe care îl putem recomanda oamenilor care nu au analize în spate și nu sunt supravegheați de un cadru medical. De la o curățare digestivă, la o curățare a colonului, la tratarea unor probleme respiratorii, îmbunătațirea funcției hepatice, a rinichilor. Poate avea beneficii la nivel de sănătate când îl facem controlat”, spune Anca Buruciuc, medic nutriționist.

Motivul acestui demers inedit constă în promovarea postului terapeutic cu apă (abținerea de la alimente), prin care există posibilitatea vindecării unei serii întregi de afecțiuni precum cele cardio-vasculare, ale coloanei și ale mușchilor, afecțiunilor pulmonare, legate de probleme ale pielii, probleme ale sistemului digestiv, probleme ale sistemului excretor, boli ale aparatului urinar și altele.

„Temerarul” are la activ mai multe perioade de post doar cu apă, ultimul fiind cel mai lung, respectiv de 40 de zile (martie-aprilie a.c.). Cezar Elisei și-a completat  experiența mergând în Siberia, unde a postit la o clinică de specialitate de lângă lacul Baikal (instituție cu o experiență în domeniu de 25 de ani și peste 30.000 de pacienți vindecați). A beneficiat astfel de tratarea unor afecțiuni la inimă și la colon (în luna martie a acestui an). Cezar Elisei afirmă că în această perioadă, consumând doar apă, s-a vindecat de afecțiunile de care suferea, iar în urma acestei experiențe a rezultat și o carte pe care o va lansa cu ocazia acestei călătorii: „Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile” (Editura Meridiane Publishing, Iași, 2020).

Destinația va fi Mănăstirea Sfântul Ioan Casian din comuna Târgușor, județul Constanța, acolo unde Cezar Elisei va ajunge pe data de 28 iunie și își va spune povestea.