Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

πkant

Corul Aletheia al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iaşi a câștigat la Festivalul „The Singing World” din Sankt Petersburg 5 premii

  • august 16, 2019
  • Anca Medeleanu

In Be the HIT, am stat de vorbă cu Dorina Iușcă, dirijor cor Aletheia și Conf. Univ. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, Antonia Cucerenco și Sandu Bantaș– membrii ai corului și masteranzi în cadrul aceleiași universități.

In perioada 2 – 7 august 2019, Corala Aletheia a participat la cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Concurs Internațional de Artă Corală „The Singing World”, eveniment desfășurat în Sankt Petersburg – Rusia. Competiția, organizată de Centrul de Cooperare Internațională „Inter Aspect”, sub egida Comitetului de stat pentru cultură Sankt Petersburg, reunește în fiecare an diferite grupuri corale din lumea întreagă. Anul acesta, 50 de coruri din Rusia, Austria, China, Olanda, Israel, Statele Unite, Polonia, Italia, România ș.a., au concurat la diferite categorii muzicale pentru obținerea primului loc.

Corul de cameră Aletheia din Iași a adus României 5 premii: locul întâi la categoria „Muzică contemporană”, primul loc la secțiunea „Muzică religioasă”, premiul întâi la categoria „Folclor”, premiul pentru cea mai bună solistă – Antonia Cucerenco și premiul pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări sacre: Miserere mei de Gregorio Allegri.