Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

πkant

AUDIO. Cozy Poetry Night la Iași

  • martie 22, 2019
  • Anca Medeleanu

În Be the HIT, am stat de vorbă cu Sorin Chiperi, student la Facultatea de Litere, Univestitatea Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj Napoca și Lucian Brad, student la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, membrii ai platformei Cozy Poetry.

Pe 21 martie a avut loc Cozy Poetry Night, in Iași, un proiect-eveniment poetic care s-a născut din dorinţa Lorenei Enache de a participa la momente de poezie mai dinamice, mai interesante în Iaşi.

”Cine vrea o citire simplă și o critică pe text, recomand să meargă la un cenaclu. Noi încercăm să îmbrăcăm poezia de la Gucci. Dacă la început eram atentă la versurile participanților, eram destul de deschisă către mai toată lumea care voia să citească la eveniment și nu puneam mare accent pe performance, acum pot să spun sincer și fără nicio jenă că am găsit oameni minunați cu care să cresc acest proiect, care deja scriu foarte bine, așa că ne ocupăm predominant de momentul în sine, căutăm moduri și atitudini artistice care să expună cât mai fidel ce înseamnă poezia pentru noi.

Cozy propune exploatarea la maximum a simţurilor celor din public, astfel că preferăm cafenele ca loc de organizare, pentru ca oamenii să se simtă liberi să îşi poată comanda ce vor. Altfel auzi o poezie după un pahar de vin. Evităm pe cât posibil să obţinem un cadru formal. De asemenea, utilizăm adesea proiecţii de imagini sau filmuleţe, lumini obscure dar şi fundal sonor live, ceea ce entuziasmează publicul.

Publicul nostru este format din oameni simpli, unii cu veleităţi artistice, studenţi, curioşi, chiar și unii scriitori, adică noi organizăm aceste evenimente pentru a deschide glanda pineală a poeziei în faţa tuturor, nu doar pentru cei din domeniu.

Viitorul Cozy arată foarte fain, vom merge în iulie la C’art Fest, în Cristian, județul Brașov, eveniment de care suntem entuziasmați și ne-am apucat deja de lucrat la moment. Înainte de C’Art Fest, puteți da de noi și la Street Delivery, în Iași. ”- Lorena Enache, inițiator al proiectului Cozy Poetry.