Radio Hit

Playlist

Mo - Way Down

MAGGIE ROGERS - Light On

ALICIA BRIDGES - I Love The Nightlife

HIT play live

Green Arrow

πkant

AUDIO. Magic Home la Iași

  • februarie 22, 2019
  • Anca Medeleanu

În Be the HIT, am stat de vorbă cu Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Cioloş și fondator MagiCAMP, despre deschiderea Magic Home, la Iasi.

O nouă casă “Magic Home” şi-a deschis porţile pentru cei care, pe lângă lupta cu boala celor mici, dorm prin maşini sau în saloanele supraglomerate ale spitalelor.

La Spitalul de Copii din Iaşi sunt doar 70 de pături pentru aparţinători. Însă, în fiecare zi, în medie, 300-400 de părinţi stau cu copiii în spital iar unii dorm în pat lângă ei sau pe scaune. Noua casă Magic Home poate găzdui până la 20 de persoane în 6 dormitoare. Cei veniţi chiar şi de la sute de kilometri depărtare primesc cazare gratuită, după o programare prealabilă, hrană şi chiar transport la spital pentru ca părinţii să stea lângă copii, pe timp de zi.

”Vlad Voiculescu, fondator Magic Home: “Magic Home a pornit de la faptul că am auzit părinţi spunând: n-am bani de Bucureşti, de Iaşi, oameni de la ţară, din provincie care nu au bani de a merge în timp util cu copilul la spital. Toate costurile sunt suportate din donaţii şi până acum au fost investiţi aproape jumătate de milion de euro. E vorba de omenie şi cum ne tratăm unii pe alţii, mai ales când un părinte are un copil bolnav şi merge într-un oraş.” -(https://stirileprotv.ro/stiri/social/o-noua-casa-magic-home-si-a-deschis-portile-la-iasi-povestea-pensionarei-care-o-administreaza.html)

Magic Home Funcţionează în toate centrele mari de oncopediatrie din România: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Târgu Mureş, Craiova, Iaşi, dar şi în străinătate, în Austria, la Viena şi, în Republica Moldova, la Chişinău.

Cu Vlad Voiculescu la Radio HIT