Radio Hit

HIT play live

Green Arrow

πkant

AUDIO. Student de 10 zile la SummerIS

  • iulie 06, 2018
  • Anca Medeleanu

In Be the HIT, am stat de vorbă cu Ștefan Basil Robu, coordonator SummerIS!

Cinci organizații studențești din Iași, membre și simpatizante ale Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România – ANOSR, organizează înperioada 19 – 29 iulie cea de-a VI-a ediție a Universității de Vară pentru Elevi. Cu susținerea Universității „Alexandru Ioan Cuza”, acest proiect urmărește să familiarizeze tinerii din clasele a X-a și a XI-a cu învățământul universitar, în vederea informării și orientării cu privire la specializarea pe care o vor urma după absolvirea studiilor liceale.

Pe o perioadă de zece zile, elevii de clasa a X-a și a XI-a vor experimenta viața de student: vor lua parte la cursuri și seminarii și vor fi implicaț iîn activități sociale. Mai mult decât atât, participanții vor fi cazați în cămine studențești și vor lua masa la cantină. Totodată, la finalul perioadei, va avea loc o sesiune de examene în care participanții vor fi evaluați.

Organizatorii celei de-a VI-a ediții a Universității de Vară pentru Elevi sunt Asociația Studenților de la Drept – ASD, Asociația Studenților Francofoni din Iași – ASFI, Asociați aStudenților Psihologi și Pedagogi – ASPP, Asociația Studenților de la Relații Publice și Comunicare – PRIME Iași, Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni – ASII și Colegiul Sfântu Nicolae – CSN