Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

România, printre ţările cu cel mai mare declin al investiţiilor

  • mai 15, 2018
  • Cincu Violeta

România se află printre ţările cu cel mai mare declin al investiţiilor, ca procent din PIB, între 2007 şi 2017. De fapt, mare parte din investiţiile în economia reală aparţine privaţilor. Datele Eurostat arată că, în 2007, an de dinainte de criză, investiţiile în sensul larg al cuvântului au reprezentat peste 35% din Produsul Intern Brut de la acea vreme al României. Prin comparaţie, anul trecut valoarea investiţiilor a fost sub 23% din PIB. Criza a venit, a trecut, economia a avut o perioadă de consolidare, însă investirea a fost lăsată deoparte.E drept, între timp valoarea Produsului Intern Brut în preţuri curente este mai mult decât dublă, dar cu cât o economie este mai mare, cu atât are nevoie de de mai multe resurse direcţionate către proiecte care asigură dezvoltarea.

România ocupă un locul 4 în clasamentul ţărilor pentru care investiţiile nu au reprezentat o prioritate. Suntem depăşiţi doar de Letonia, Grecia şi Estonia. Sunt ţări puternic lovite de criză, chiar dacă balticele, date fiind dimensiunile reduse ale economiilor, au reuşit să îşi revină după ieşiri masive de capitaluri în urma evenimentelor din 2008.

Continuarea articolului AICI https://www.digi24.ro/stiri/economie/bani-afaceri/romania-printre-tarile-cu-cel-mai-mare-declin-al-investitiilor-929399