HitStory 3 martie: Surpriză! Cine a fost muza lui Rea Garvey de la Reamonn când a scris piesa Supergirl?

Ediția de pe 3 martie 2018 a emisiunii HitStory aduce în prim plan povestea uneia dintre cele mai frumoase balade rock din anii 2000. Fiind că suntem în luna în care sărbătorim femeia, am ales pentru “povestit” hit-ul Supergirl a trupei germane Reamonn. Dar ceea ce a stat însă la baza acestei piese reinterpretată la mai toate show-urile TV gen “The Voice” sau ”Românii au talent” e surpriza. Cine a fost muza lui Rea Garvey atunci când a compus Supergirl? Aflați în ediția de pe 3 martie pe care o puteți ascultă mai jos:

Piesa a fost lansată acum 18 ani, mai exact pe 27 martie 2000. “Supergirl” face parte din albumul “Tuesday” , produs de Steven Lyon la studiourile Virgin Schallplatten. Interesantă este însă povestea din spatele acestei minunate balade. Când Rea Garvey solistul de la Reamonn a compus hitul „Supergirl s-a gândit la soția lui, care, surprinză, este româncă . Irlandezul din trupa Reamonn s-a îndrăgostit până peste cap de Josephine o tânără din Cluj, care s-a mutat încă din copilărie alături de familia ei, în Germania. De altfel, chiar în Germania a și început povestea lor de dragoste, pe vremea când Josephine lucra pentru o agenție de impresariat, care se ocupă de nume mari, cum ar fi Lionel Richie sau Chris de Burgh. Cei doi s-au cunoscut la un festival din Freiburg, unde trupa Reamonn urmă să cânte. Josephine a fost impresionată de vocea lui Rea, și a decis să îl ajute să semneze un contract cu o casă de discuri. Între cei doi nu a fost vorba de dragoste la prima vedere, pentru că la început au avut doar o relație profesională, dar iată că această a evoluat și i-a adus împreună în fața altarului. Ceea ce l-a inspirat pe Rea pentru Supergirl a fost însă o poveste de-a soției sale. Într-o noapte petrecută în oraș, Josephine a fost nevoită să se întoarcă singură acasă printr-o zona extrem de periculoasă iar din mândrie a refuzat să ceară ajutorul prietenilor.

Versurile piesei vorbesc despre o femeie puternică și curajoasă, care reușeste să facă față problemelor și care în același timp cucerește inimile multor bărbați.

Piesa a ajuns imediat pe locul 4 în Top 40 din Olanda, Austria, Germania și locul 17 în Polonia și locul 10 în Elveția și cum era de așteptat “Supergirl” a primit și discul de aur. Povestea hit-ului a continuat, “Supergirl” fiind interpretat de numeroși artiști mai mult sau mai puțin cunoscuți. Și să începem, cu ai noștri, cum ar fi necunoscuții de la trupa Tibi Scobiola Band sau de cei intitulați,simplu, The Band.

Supergirl” a fost însă hit preferat de concuretii de la diferite reality show-uri și aici, poate vi-l aduceți aminte de Liviu Teodorescu de la Vocea României sau de ieșeanul Andrei Ion.

Că să schimbăm însă ritmul dar nu și piesă, să intrăm și în cluburi cu succesul din 2015 a nemtoaicelor Anna Naklab și Alla Ferben, varianta care a ajuns pe locul 1 în Polonia și Austria pe locul 2 în Germania și Cehia și pe locul 3 în Ungaria.

Despre varianta aleasă pentru această super-piesă am să va spun doar că e cel mai bun cover realizat după Reamonn! E vorba de U2 și Supergirl, la Hit!