VIDEO. Ghid Pitchfork: Cele mai anticipate albume ale verii

Revista Pitchfork, una dintre publicațiile de renume din domeniu, a pregătit pentru audiofili un calendar muzical al verii; astfel, în cele ce urmează vă punem la dispoziție o listă cu cele mai așteptate apariții muzicale ale următoarelor luni.

1. Amber Coffman: City of No Reply (2 iunie)

Fosta membră a formației Dirty Projectors și-a început cariera solo, fapt consacrat de apariția de albumului City of No Reply. A lucrat la el pe tot parcursul anului 2015, alături de Dave Longstreth. În prezent, fanii se pot delecta cu piesele pe care artista deja le-a distribuit online: Nobody Knows, All to Myself și No Coffee.

2. Big Thief: Capacity (9 iunie)

Adrianna Lenker (voce și chitară) a spus despre albumul Capacity al celor de la Big Thief că încapsulează un întuneric mai întunecat și o lumină mai luminoasă. Formația deja a dat drumul la primul single de pe album: Mythlogical Beauty evocă o amintire timpurie a solistei, care aproape a fost ucisă în copilărie pe o șină de cale ferată. Big Thief se află momentan în tuneru. Primul lor album, Masterpiece, a apărut în 2016.

3. Phoenix: Ti Amo (9 iunie)

Formația Phoenix s-a întors după o absență de patru ani, pregătind pentru fani un al șaselea album: Ti Amo. Acesta a fost înregistrat la Paris, la finele anului 2014, iar între timp au lansat două piese de pe acesta: Ti Amo și J-Boy. Phoenix se află la momentul actual în turneu.

4. Fleet Foxes: Crack-Up (16 iunie)

Robin Pecknold, liderul trupei Fleet Foxes, spune despre cel de al treilea material discografic al formației că tratează ideea de percepție, respectiv diferența dintre realitate și felul în care aceasta este percepută. Două single-uri de pe Crack-Up au fost deja lansate: Third of May / Ōdaigahara și Fool’s Errand.

5. Lorde: Melodrama (16 iunie)

Noul album al lui Lorde va apărea în iunie, incluzând piesele Green Light și Liability, deja lansate. Albumul de debut al artistei, Pure Heroine, a apărut când artista avea doar 16 ani. Noul material discografic va aborda teme specifice vieții de tânăr adult.

6. Radiohead: OKNOTOK (23 iunie)

Cu ocazia aniversării a douăzeci de ani de la apariția albumului OK Computer, formația de rock alternativ Radiohead lansează o nouă ediție a acestuia, întitulată OKNOTOK. Albumul include materialul original remasterizat, opt B-sides și piesele nelansate I Promise, Man of War și Lift.

7. Broken Social Scene: Hug of Thunder (7 iulie)

Formația Broken Social Scene a luat o pauză după apariția din 2010 a albumului Forgiveness Rock Record. Acum, șapte ani mai târziu, canadienii se întorc cu un nou material discografic: Hug of Thunder. Piesele Halfway Home și Hug of Thunder deja se găsesc pe platformele media online.

8. Haim: Something to Tell You (7 iulie)

În apilie, surorile de la Haim și-au anunțat noul album cu un videoclip pentru piesa Right Now regizat de Paul Thomas Anderson. La puțin după, au început să discute detalii privitoare la albumul Something to Tell You și au lansat o nouă piesă – Want You Back.

9. Lana del Rey: Lust for Life (21 iulie)

A durat puțin, dar noul album al Lanei Del Rey are în sfârșit o dată de lansare. Două piese de pe album au deja videoclip: Love și colaborarea cu The Weeknd Lust for Life. Pe album își vor mai face apariția voci precum Seann Lennon și Stevie Nicks. Fosta solistă Fleetwood Mac va cânta în piesa Beautiful People, Beautiful Problems.