Deep Purple încep turneul „The Long Goodbye” în România şi sărbătoresc al 20-lea album de studio

deeppurpleinfinitecd

Adevăratul grup de rock britanic format în anii ’60 au lansat în aprilie înca album de studio „inFinite”, şi revin în România pentru a 3-a oară, în cadrul turneului „The Long Goodbye”, proiectat pe teritoriul Europei, Canadei şi al Statelor Unite ale Americii. Producţia albumului este semnată de canadianul Bob Ezrin, un nume recunoscut pentru colaborările cu Pink Floyd şi Deftones, respectiv earMusic, o agenţie subsidiară grupului independent german Edel AG.

DEEP PURPLE Site Oficial  /  Wikipedia

Înfrăţit cu alte nume precum Led Zeppelin şi Black Sabbath, Deep Purple trăiesc într-o carieră muzicală de aproape 50 de ani şi au călătorit în aproape 30 de turnee din care jumătate extinse global. Un interviu recent s-a concretizat cu ideea că este posibil să vorbim de un ultim turneu al trupei, datorită nivelului ridicat de implicare în organizarea programului pe plan internaţional.

Evoluţia trupei a cunoscut transformări şi întreruperi, de altfel normale pentru orice carieră muzicală, notabilă fiind pauză de aproape 8 ani cuprinsă între anii ’76 şi ’84, dar şi gradul de adaptabilitate ulterioară anilor 2000 în faţă industriei muzicale mondiale. Influenţa adusă trupelor precum Aerosmith, Metallica, Pantera sau Iron Maiden este cât se poate de reală, iar despre liniile melodice psihedelice şi libere, specifice Deep Purple, nici nu mai are sens să vorbim. Foarte puţine trupe din prezent se pot compara doar cu un album din toată discografia acestora, sau cu receptivitatea în faţa unui un turneu mondial.

Trebuie totuşi să menţionăm faptul că grupul muzical face parte din Rock and Roll Hall of Fame, alături de Chris Brown, Elvis Presley, The Beatles, Bob Dylan, Michael Jackson, Nirvana, AC/DC, The Rolling Stones, U2, şi Pearl Jam. Aceştia din urmă rezistă şi vor fi probabil printre ultimii care vor păstra calitatea muzicii rock la un nivel excepţional.

THE LONG GOODBYE TOUR (Wikipedia)

afis-concert-deep-purple-romexpo-mai-2017

BILETE la concertul DEEP PURPLE din 13 Mai 2017

Deep Purple au mai concertat în România în anii 1998 şi 2007, iar în 2017 avem de fapt primul concert din posibilul-ultim turneu „The Long Goodbye”. Acesta va avea loc sâmbătă 13 Mai în parcarea A de la Romexpo, Bucureşti. Preţurile biletelor variază între 130 ron şi 350 ron, în funcţie de locul ocupat în sala.

Între un festival comercial de muzică şi un concert de o asemenea dimensiune, e greu de spus cine şi unde va merge, pentru că totul depinde de standardul publicului. Suntem norocoşi pentru un asemenea concert pe teritoriul României și foarte puţine scuze îşi mai fac loc pentru a lipsi de la acest eveniment.

 

Ia’Şi Ascultă DEEP PURPLE!

deep-purple-2016