CHRIS CORNELL, 1964 – 2017

17 mai 2017 este ziua când Chris Cornell s-a stins din viaţă, cu aproape 2 luni înainte că acesta să împlinească 53 ani. Chris Cornell a decedat la scurt timp după susţinerea concertului din Detroit’s Fox Theatre, în timp ce se afla în turneul din Statele Unite ale Americii alături de Soundgarden. Cauzele decesului sunt înca neclare.
El a fost cunoscut pentru activitatea în calitate de vocalist şi compozitor în grupurile de rock alternativ Soundgarden, unde a colaborat la realizarea a 6 albume, şi Audioslave, alături de care a realizat 3 albume excepționale. De asemenea, a lansat 5 albume solo, o compilație retrospectivă, iar în 1991 a iniţiat un grup numit Temple of the Dog, în amintirea prietenului sau Andrew Wood.
Cu o carieră muzicală extinsă peste 30 ani, a pus bazele stilului grunge în anii ’90, a fost nominalizat pentru multiple premii Grammy pentru cele mai bune albume rock, şi este cunoscut pentru stilul eclectic de a compune muzică.
Deşi a urmărit să se încadreze într-o convenţie muzicală în cadrul grupului Audioslave, nu a ezitat să experimenteze cu diverse stiluri vocale, de la pasaje light la secvenţe aparent falsificate până la strigăte puternice şi îndelungi.
Chris Cornell a participat şi la realizarea unor coloane sonore pentru câteva filme şi jocuri video, din care menţionăm Pacific Heights, Great Expectations, Mission: Impossible 2, Miami Vice, Collateral, FallOut 2.

A fost și va rămâne o personalitate remarcabilă în muzică și continuă să inspire prin discografia oferită fanilor pe parcursul anilor.

www.chriscornell.com

Există imagini din cadrul ultimului său concert.