AUDIO. Scăderi salariale în învățământul preuniversitar ieșean

Salarii mai mici în învățământul preuniversitar din Iași.  Contabilii și secretarele școlilor și liceelor și-au primit salariile diminuate. Cu sume cuprinse între 350 și 750 de lei. Și femeile de serviciu din școli sunt nemulțumite. Nu le-a crescut salariul cu nici un leu.

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul preuniversitar Iași, Laviniu Lăcustă

Peste 150 de contabili și secretare care au salariile diminuate.Potrivit liderului USLIP Iasi, Laviniu Lacusta scaderile sdalariale sunt intre 350 si 750 de lei. Laviniu Lacust se declara revoltat de  explicatiile oficialilor ministerului muncii _s-a constatat ca secretarele si contabilii ar fi depasit grila de salarizare din 2022 si atunci s-au taiat salariile.  Diminuarea este consistenta și nu par a fi solutii.  În jur de  1.500 de angajați ai școlilor din Iași nu au beneficiat de majorarea de 20 la suta . Pur si simplu au fost uitati si au ramas cu lefuri de 1.400 de lei. Liderii sindicatului de invatamintul preuniversitar se așteapta ca scolile din Iasi sa ramina si fara femei de serviciu. Cum toata lumea la ministerul muncii ridica din umeri, USLIP Iasi se consulta cu organizatiile sindicale din țara pentru a vedea daca situatia e generala si pentru a sbali actiuni commune pentru remedierea situatiei.

Sunt și vești bune. Până la sfârșitul lunii vor ajunge voucherele de vacanță.Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul preuniversitar Iași, Laviniu Lăcustă

 

În contintinuare, o problemă o constituie materialul didactic din școli. Când s-au acordat ultima dată fonduri?