AUDIO. INTERVIU. Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica student la UMF. Cînd s-a intimplat asta? De ce nu va candida la alegerile din PSD Iasi?

Primarul Iaşului, Mihai Chirica a vrut să fie student la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Dar pentru ca ar fi fost singurul băiat din clasă care ar ar fi ales Medicina s-a răzgîndit. Dezvăluirile au fost făcute, marţi 18 aprilie, la Radio HIT, în emisiunea Play the Day. Elevul Mihai Chirica a ales Universitatea Tehnică. Examenul de admitere, dupa cum a povestit, a fost unul greu. Au fost şapte pe loc. Dar Mihai Chirica nu a renunţat la Universitatea de Medicină. A fost, timp de doi ani, student la Farmacie.

Declaratii

Despre Paşti. Un lucru la care ţin foarte mult.Mama, după noaptea de Înviere, dimineaţa, punea intr-un vas alb, un bănuţ cu două ouă. Un ou roşu si unul nefiert.Ultimul care se dădea jos din pat trebuia sa se spele pe ochi ca sa aibă tot anul bujori în obraji.

Ce își dorea să fie? Ca orice copil fascinat de mecanică, vroiam să fiu mecanic, conductor de locomotivă. Bucuria a ţinut un an. Pe marginea liniei de tren, vedeam cum veneau convoaie interminabile de locomotive şi vagoane. Acum nu aş mai fi avut de conduce, că CFR nu prea mai avem. Apoi am vrut să fiu aviator.Pe bune!

I-a placut la şcoală? Mi-a plăcut, fără să fiu ipocrit. Chiar dacă lîngă noi era o şcoală, „Elena Cuza „, m-am dus la  ” Ion Creangă „. Era mai titrată. Am făcut de toate, am învăţat. A mai fost şi mama la şcoală. Ca să vadă carnetul plin de nota 10. Apoi ca să îi spuna că ne- am dus în Grădina Botanică. Am fost pedepsiţi.În şcoala generală, am stat tot timpul cu coroniţa pe cap, dar făceam şi boacăne.

Filiera tehnică a fost o întămplare, fericită!M-am pregătit pentru Medicină. Dar, cum jucam fotbal cu băieţii, nici un băiat din clasă nu dădea la Medicină. Toţi mergeau la Tehnică. Fac şi eu facultate tehnică.

Tot m-am apucat de Medicină. După licenţă, m-am dus la Farmacie. Doi ani, pînă m-a chemat doamna decan. Mi-am retras dosarul.

Ce a învăţat de la viaţa de şantier? Ce înseamnă să depindă de tine, capacitatea ta de a te organiza, venitul celorlalţi! Trebuia să justifici salariile la zeci de oameni.

Ascultă integral interviul

Despre politică

Iașul nu suferă din cauza declaraţiilor mele. De-a lungul timpului, noi, Iaşul, ne-am obişnuit să fim, oarecum, retraşi de la finanţări sistematic. Indiferent cum se comportau cei de la nivel administrativ şi politic cei care conduceau PSD. Nu au adus bani la Iaşi, dimpotrivă. E o încercare a colegilor de partid, în special de la centru, de a ma deconecta de la organizaţie.

Politic. Am fost o nucă mai uşor de spart.Fără consecinţe majore în partid. Uitaţi-vă la conflictul Ponta-Dragnea.Mă uimeşte lipsa de fler. Îmi voi continua cariera politică. M-am dezvelit de o coajă care nu mă prindea.

Este democraţie relativă la PSD. Încă mai este de lucru şi totul ţine de un om. S-a pierdut mult electorat.Dar lumea încă iubeşte PSD.

Am lîngă mine organizaţia municipală.

Despre președintele interimar al PSD Iaşi, Maricel Popa. Foarte multă lipsă de viziune, la dlui. Le-am arătat că documentul prin care mi-au fost retrase funcțiile a fost modificat pe drum.E o practică probabil. M-a deranjat viteza cu care au acţionat. Aceste mici realizări pe care le punctează. Nu avem miniştri. Nici dl Toader Tudorel nu a fost propus de organizaţia PSD Iaşi.

Despre Gheorghe Nichita.Nu e etică angajarea ca şi consilier personal.Am avut o discuţie privată cu dl Nichita. Dl Popa, nu are viziune. Nu poţi compromite imaginea instituţiei.

In formula actuală, nu voi candida la alegerile din PSD Iaşi.

Ascultă aici integral interviul