AUDIO. Chef Loredana: „Igiena din piețele fixe lasă de dorit! Faceți piețe volante! „

Chef Loredana Filip de la Vivid a fost invitatul orei 7 la HIT. Cum arată piețele din Iași. În comparație cu cele din marile orașe europene.

Acum urma să merg la piața. Eu cred că se poate și la noi dacă primăriile doresc asta.Piețele în marile orașe sunt ambulante. Foarte rar există vreo piața fixă și în general sunt cele de pește.În general, în toată Europa, sunt piețe mobile. Adică se organizează de două, trei ori pe săptămînă piață. În cartierul X este piață. Toată lumea știe cînd vine piața. Nu se duce omul la piață, vine piața la om.

Piețele sunt organizate în centrul orașului. S-ar putea organiza în mai multe cartiere.Piețele volante sunt igienice. Vine, se așezează taraba. Locul e curat. Nu se adună gunoaie. După ce s-a strîns piața, se igienizează locul. Într-o oră nu mai știi că a fost piață acolo.

Piețele la noi trebuie schimbate pentru că igiena lasă de dorit.Și trebuie să fim tot mai atenți. Cu curățenia.

Noi avem hrana încă foarte curată și gustoasă. Oamenii de la țară, care muncesc din greu, nu stropesc cu pesticide. Eu nu am mîncat în toată Europa legume ca ale noastre. Noi suntem foarte norocoși pentru că mai avem această bogăție mare și să nu o pierdem.

Ascultă aici integral interviul