AUDIO. Alex Livadaru, jurnalist Republica.ro: ” Iașul, o pasăre care vrea să zboare dar are aripile legate „

Cum se vede Iașul de la București?

O întrebare pe care realizatorul Radio HIT, Andrei Ivașc i- a adresat-o jurnalistului Alex Livadaru, Republica.ro

Iașul! Ca o pasăre care vrea să zboare dar care are aripile legate! Toată lumea știe, și în toate mediile de afaceri, toți vorbesc despre potențialul fenomenal pe care îl are Iașul și despre marea creștere pe care o înregistrează în multe domenii. La fel, vorbesc toți despre limitările la care sunt supusi iesenii și toti locuitorii din zona , limitări legate de infrastură și de…cum să vă spun…dacă un om de afaceri vrea sa deschisă ceva la Iasi. Face jumatate de zi pe drum, un drum periculos, ma refer la E 85.

E un centru universitar puternic, ca un loc cu un potențial foarte mare, inclusiv în IT, știm ce nume mari au venit acolo. Ar putea atrage resursă financiară și umană dar limitat de cei care nu vor să îl pună pe o hartă a investițiilor și nu au băgat nici un leu acolo

Vor pleca din România toți cei care mai sperau că România va merge într-o direcție bună. Foarte multe persoane care produc în România..pun problema să își facă EXIT-ul.

Lor li se pare că, ultimul an, arată un regres total al societății. Un loc în care cei incompetenți, oameni de partid, fără studii, care abia leagă două cuvinte în limba română sunt puși să decidă în domenii cheie dințară. Și asta nu e în regulă.

Ascultă AICI integral interviul