A murit o legendă rock! Tom Petty s-a stins din viață în urma unui infarct

Legendarul rocker Tom Petty a decedat, luni, 2 octombrie , la vârsta de 66 de ani, informează Reuters și AFP citând anunțurile date publicității marți de familia și managerul acestuia.

Artistul a suferit luni un infarct în locuința sa din Malibu, California, și a fost transportat de urgență la Centrul Medical UCLA, însă nu a putut fi resuscitat, a declarat managerul său, Tony Dimitriades.

„Suntem șocați să anunțăm moartea prematură a tatălui, soțului, fratelui, liderului și prietenului nostru, Tom Petty”, a declarat și familia muzicianului american într-un comunicat.

Muzicianul a decedat marți, la ora 20:40 (0340 GMT), înconjurat de familie, membrii trupei și prieteni.

Tom Petty — care este cunoscut pentru melodii precum „American Girl”, ”Don’t Come Around Here No More” și ”I Won’t Back Down” — și-a construit o carieră solo, însă a activat în grupul The Heartbreakers și în supergroupul The Traveling Wilburys.

Petty și The Heartbreakers au început anul acesta un turneu american pentru aniversarea a 40 de ani de la formarea acestei trupe și au susținut trei concerte în luna septembrie. Formația urma să cânte în New York, în luna noiembrie.