Radio Hit

Playlist

AXWELL and INGROSSO - Dreamer

- RADIO HIT 94.9FM

JANELLE MONAE - Make Me Feel (RadioEdit)

HIT play live

Green Arrow

πkant

TTKANT. Moartea vine din Fondul de intervenție al Guvernului

  • mai 18, 2018
  • Cincu Violeta

-Știți ce am simțit când am ținut, ca medic,  prima dată în palmă inima unui om?

La Iași, nici un chirurg nu mai ține în palmă inima unui bolnav. Institutul de Boli Cardiovasculare a ars. Iar inimile noastre suferinde  vor supraviețui sau se vor stinge în tăcere. Fiecare în funcție de noroc și de câți bani avem. Deși cu bani nu poți cumpăra timp. Poate ne vom vine pământul de la bunici sau mormintele ca să ajungem în clinici din București, Cluj sau Viena. Ca să vindecăm inimile bolnave. Ale noastre, ale copiilor noștri sau ale rudelor.

Institutul de Boli Cardiovasculare va deveni istorie. În tăcere. Într-un an vom uita că am avut un Institut de Boli Cardiovasculare. Așa cum uităm multe lucruri. Profesorul Grigore Tinică nu va mai dormi pe o saltea în spital. Așa cum a facut-o când a venit prima dată la Iași. Pentru că nu cred că mai poate să ducă această luptă singur. Profesorul Georgescu nu mai e. Echipa se va destrăma. O să spuneți că vom avea Spital Regional de Urgențe. În 2022.

România nu are bani pentru Institutul de Boli Cardiovasculare de la Iași.

Vă certați local. Toți cu toți. Lideri politici locali mici. Cît să mai așteptăm ca să vă faceți mari? Există și nanism politic, știați?

Institutul de Boli Cardiovasculare contra Spitalul Parhon. Ăștia sunt copiii mei! Doar ei primesc de mîncare.  Să moară copiii tăi !

Doamna premier…. În această săptămână, în ședința de Guvern trebuia să spuneți UNU ZERO. Că atât ați dat pentru Institutul de Boli Cardiovasculare. LEI? E…U…R…O. Ne-ați îngropat! Toți! Doar în promisiuni.

Ne-ați îngropat! Și noi acceptăm asta. În tăcere.

Institutul de Boli Cardiovasculare și-a suspendat activitatea in noaptea de 10 spre 11 aprilie. În urma unui incendiu care a afectat si Spitalul Parhon. Cele doua unitati medicale functionau in aceeasi cladire.

S-au promis 10 milioane de euro. De ce 10 milioane de euro? Suma a fost stabilită de autoritățile locale și județene pe baza expertizelor. Atât ar fi necesar pentru ca totul să revină la normal la Institutul de Boli Cardiovasculare și la Spitalul Parhon. S-au alocat 10 milioane de lei.  Declarația a fost făcută de premierul României înaintea ședinței de Guvern de miercuri. Deși proiectul de hotărîre publicat pe pagina Guvernului arăta alte cifre. De altfel miercuri jurnaliștii nu mai înțelegeau cît s-a alocat. Declarațiile oficiale erau contradictorii.

https://www.agerpres.ro/sanatate/2018/05/10/presedintele-cj-iasi-guvernul-va-aloca-10-milioane-de-euro-pentru-institutul-inimii–105979

http://www.ziare.com/social/spital/guvernul-repara-institutul-din-iasi-afectat-de-incendiu-din-fondul-de-interventie-ministerul-nu-are-bani-1513876

https://romanialibera.ro/social/guvernul-aloca-10-milioane-de-lei-pentru-institutul-dde-boli-cardiovasculare-din-iasi-728840

https://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/pagube-de-10-milioane-de-euro-la-institutul-de-boli-cardiovasculare-din-iasi-afectat-de-un-incendiu.html