Radio Hit

Playlist

AXWELL and INGROSSO - Dreamer

- RADIO HIT 94.9FM

JANELLE MONAE - Make Me Feel (RadioEdit)

HIT play live

Green Arrow

πkant

Carti pentru copii din Lungani

  • aprilie 27, 2018
  • Radio Hit Redactia

Gradinita din Lungani  are preponderent prescolari de edinie roma, cu probleme sociale si risc de abandon scolar, care din aceasta primavara  beneficiaza de un raft pentru cărți, ușor accesibil pentru copii, un covor pentru sesiunile de citit împreună, un set de minim 20 de cărți ilustrate (ficțiune și non-ficțiune) și numeroase resurse care încurajează dezvoltarea abilităților motrice, a curiozității și a abilităților de investigare (de la magneți sau lupe, la seturi de forme geometrice, puzzle-uri, măsuță pentru apă și nisip etc.), datorita proiectului Povesti sub lupa, initiat de asociatia OvidiuRo si sustinut de Raiffaisen Bank.

În cadrul proiectului, toți cei peste 1.000 de copii de vârstă preșcolară beneficiari vor primi și câte o carte pe lună pentru acasă, timp de 3 luni. Povești sub Lupă își propune, de asemenea, să formeze o rețea de profesori de învățământ preșcolar care să participe la formările OvidiuRo și să împărtășească experiențe, practici și resurse educaționale centrate pe dezvoltarea vocabularului, literație și stimularea lecturii în grădinițe.

„Povești sub Lupă propune o soluție la o problemă stringentă în grădinițele sărace: lipsa resurselor educaționale potrivite vârstei, a cărților ilustrate pentru copii, nevoia de profesori formați în tehnici de învățare centrate pe copil și pe dezvoltarea literației sau de cărți de calitate care să ajungă în casele celor mai săraci copii – toate sunt intervenții necesar să se întâmple concomitent, pentru a putea genera cu adevărat o schimbare. Iar cu suportul Raiffeisen Bank, cărora le mulțumim pentru susținerea pe termen lung, sperăm ca proiectul pilot de anul acesta să fie doar începutul unui proiect sustenabil și de impact, care va aduce copiii săraci mai aproape de cărți și implicit de succesul la școală și în viață.” declară Maria Gheorghiu, Cofondator OvidiuRo.

Ca Agenție pentru Educație Timpurie, OvidiuRo mobilizează resurse publice și private pentru a asigura educație preșcolară de calitate pentru cei mai săraci copii din România. Focusul OvidiuRo este să ofere materiale educaționale de cea mai bună calitate, să formeze profesorii pentru a valorifica aceste resurse și să ajute comunitățile defavorizate să formeze noi grupe de grădiniță pentru ca niciun copil de vârstă preșcolară să nu fie respins din cauza „lipsei de spațiu”.