18 din cei 23 de membri ai BEJ au votat pentru excluderea lui Chirica din PSD

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost dat afară din PSD, în urma unei evaluări în comisia de etică a partidului. 18 au fost voturile pentru excluderea lui Mihai Chirica, din 23 de voturi totale. În aceeași situație se află și  viceprimarul Gabriel Harabagiu și fostul deputat Sorin Iacoban.

La ora 14 s-au terminat audierile în cazul membrilor PSD, primarul Mihai Chirica, viceprimarul Gabriel Harabagiu și fostul deputat Sorin Iacoban. Primarul Iașului a precizat că raportul comisiei de etică a fost făcut pe baza articolelor din ziare. Acesta a mai declarat că în cazul în care va fi exclus nu va intrat în alt partid, va rămâne un social democrat.

AUDIO. Declarațiile integrale făcute de primarul Mihai Chirica în fața presei, la ieșirea din ședința comisiei de etică a PSD.

Mi-am spus punctul de vedere referitor la chestiunile pe care le-a avansat comisia de etică, multe dintre ele erau extrase din presa pe care dumnealor o studiază. Nu înseamnă că nu mi-am recunoscut opoziția pentru diverse acțiuni pe care Dragnea le-a făcut în diferite faze de guvernare. M-am prezentat la această cominisie pentru a reface unitatea partidului, pe niște principii foarte clare bazate pe programul electoral și cel de guvernare bineîțeles bazate pe relația pe care trebuie să o porți cu comunitățile care te-au trimis, în Parlament, în primărie. 

Cei prezenți alături de mine au fost invitați să părăsească sala într-o manieră destul de grosolană. Sindicatele au fost date și ele afară și ele au fost partenerul nostru principal la alegerile din 2016. Procnozez că, dacă se merge pe linia asta, nu este linia cea potrivită pentru un partid social democrat, sau democratic aș putea spune, într-o Europă pe care o trăim cu toții. Ni s-a transmis că suntem dați afară pentru faptul că nu am avut o exprimare democratică.

Domnul Ciochină, care este și președintele Comisiei de Etică în omentul de față, a plagiat toate acuzațiile mele și le-a adus către colegii mei. A fost un rechizitoriu care aproape m-a dus de la data nașterii până în prezent, unde a vrut să scoată în evidență faptul că, deși toți pașii pe care eu i-am procnozat au fost corecți, și guvernele s-au succedat din șase în șase luni și ordonanța 13 a picat pentru că era o ordonanță proastă, eu totuși nu m-am exprimat democratic și am făcut tot ce este posibil pentru a pune PSD într-o lumină proastă. Acest lucru nu este adevărat. Eu am susținut organizația PSD la nivel național, dar am spus că PSD Dragnea este o organizație proastă care nu funcționează pe principii democratice și trage la fund întreaga social-democrație românească. Noi am venit astăzi ca să „coasem” această fisură dintre cele două organizații.